Több tonna robbanóanyagot találtak Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
Több mint két tonna robbanóanyagra leltek a szaúdi biztonsági erők a királyság fővárosának közelében - jelentették be csütörtökön hivatalos források.
Vágólapra másolva!

A szaúdi belügyminisztérium tájékoztatása szerint a rendőrség terrorelhárító egységei kedden, egy razzia alkalmával bukkantak a hatalmas mennyiségű robbanószerre. A rendőrök merényletre készülő terroristák rejtekhelyén ütöttek rajta egy Rijáddal szomszédos településen - közölte a minisztérium. A razzia következtében kitört lövöldözésben két terrorista életét vesztette. Egyiküket a rendőrök lőtték le, a másik szélsőséges egy kézigránáttal vetett véget életének, mielőtt elfogták volna. A biztonságiak a tűzharc után átkutatták a terroristák búvóhelyéül szolgáló épület környékét. Ekkor fedeztek fel egy 1300 kilogramm robbanószerrel megrakott kisteherautót, amelynek a közelében további 1400 kilogramm robbanóanyagot, valamint - ugyancsak nagy mennyiségű - lőszert találtak. A szaúdi televízióban bemutatott képek tanúsága szerint a kisteherautóra katonai jelzés volt festve.

A november 9-én végrehajtott, 18 halálos áldozattal járó rijádi öngyilkos merénylet elkövetői egy katonai jelzéssel ellátott teherautó segítségével jutottak át a szaúdi hatóságok felállította ellenőrző ponton.