A Fehér Ház szerint csökkent a terrorfenyegetettség

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház tudatta: az amerikai illetékesek úgy vélik, a keddi terrorcselekmény-sorozatnak nem várható közvetlen folytatása, a terroristák lényegében véghezvitték, amit akartak.
Vágólapra másolva!

A szövetségi kormányzat helyzetértékelése szerint - amit Ari Fleischer fehér házi szóvivő ismertetett - most már lényegesen csökkent a terrorfenyegetettség.

George Bush amerikai elnök szerda reggel megbeszélést folytatott nemzetbiztonsági kérdésekben illetékes legfontosabb munkatársaival, majd találkozik a kongresszus két házának mindkét pártállású vezetőivel. Hamarosan a tévékamerák elé áll, és döntéseket jelent be.

Rudolph Giuliani New York-i polgármester közölte: eddig 41 halottat azonosítottak, de a halálos áldozatok száma több ezer lehet. Eddig kilenc személyt sikerült élve kihozni a romok alól New Yorkban. Manhattan déli része fölött még mindig nem oszlott szét teljesen a porfelhő, miközben folytatódik a mentés. George Pataki, New York állam kormányzója úgy vélekedett, további élő személyek várnak a romok alatt.

Washingtonban a Pentagon bombabiztos földalatti tanácskozó termében folytatja munkáját az amerikai védelmi minisztérium csúcsvezetése, miközben a felszínen az ötszintes épület mintegy felét népesítették be az alkalmazottak. A becsapódó repülőgép által lerombolt épületrésznél közben folyik a romok eltakarítása.