Szijjártó Péter: Itt az ideje a magyar gazdaság újabb dimenzióváltásának

SzijjártóPéter
Vágólapra másolva!
Elérkezett az ideje, hogy a magyar gazdaság egy újabb dimenzióváltáson lépjen keresztül, a technológiai színvonalat növeljük és a kutatás-fejlesztési kapacitásokat bővítsük - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azután osztotta meg bejegyzését, hogy fogadta a Microsoft vezetőit, köztük a globális vezetőség több tagját is. A miniszter - beszámolója szerint - kifejezte nekik köszönetét a Microsoft magyarországi tevékenységéért, és hogy több mint száz embernek biztosítanak magas szintű munkalehetőséget. 

A magyar gazdaság az elmúlt 14 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, folyamatosan dőltek meg a beruházási, az export és a foglalkoztatottsági rekordok 

- emelte ki Szijjártó Péter. Most pedig elérkezett az ideje, hogy a magyar gazdaság egy újabb dimenzióváltáson lépjen keresztül, a technológiai színvonalat növeljük és a kutatás-fejlesztési kapacitásokat bővítsük. 

A digitalizációt gyorsítani, a munkaerő számát növelni, a képzési szintet fejleszteni kell 

- mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy mindebben stratégiai partnerként számítunk a Microsoftra. Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a megbeszélésen áttekintették az Európai Unió versenyképessége előtt álló kihívásokat és egyetértettek abban, hogy számos szabályozási változtatásra van szükség Brüsszelben az EU versenyképességének biztosítása érdekében.