Ügyfeleit és munkavállalóit is jótékonykodásra ösztönzi a biztosítási platform

Vágólapra másolva!
Működése kezdete óta elkötelezett a jótékonyság iránt, és aktív szerepet vállal a helyi közösségek támogatásában a CHERRISK. A biztosítási platform különös figyelmet fordít arra, hogy ügyfelei és követői mellett a munkavállalóit is ösztönözze a nagyobb társadalmi felelősségvállalásra.
Vágólapra másolva!

Ezért idén márciusban egy teljes munkanapot szántak közös önkénteskedésre a Budapest Bike Maffiánál, és a közelgő adó 1% felajánlás kapcsán is támogatják a vállalat dolgozóit abban, hogy felismerjék ennek fontosságát.

Jótékonyság és CHERRISK – már az első naptól kéz a kézben

A CHERRISK működésének egyik alappillére saját jótékonysági közösségi programja, melynek célja – jó ügyek támogatása mellett – a társadalmi szemléletformálás. Egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás, a CHERRISK GO segítségével bárki anyagi ráfordítás nélkül tud hozzájárulni jótékony célok megvalósulásához. A felhasználók mozgással gyűjtött pontjaikat – úgynevezett cserkóikat – ajánlhatják fel hazai nonprofit szervezeteknek, amit a CHERRISK anyagi támogatásra vált. A vállalat öt és fél éves fennállása alatt már 60 jótékonysági célt támogatott, és több mint 57 millió forint támogatást adott át segítő szervezeteknek Magyarországon és Németországban.

A jótékonyság az első naptól része, és mindig is a része marad a CHERRISK működésének. Mi úgy gondoljuk, a biztosítás jó dolog, hiszen egymás segítéséről szól a bajban. Ezt a gondolatot ültetjük át a közösségi jótékonysági programunkra is” – fogalmazta meg Kurtisz Krisztián, a CHERRISK ügyvezetője.

 

Csapatépítéssel is lehet jó ügyeket támogatni

A CHERRISK társadalmi felelősségvállalása közösségi programja mellett a munkavállalók szemléletformálására is kiterjed. A vállalat ezért már második éve szentel egy teljes szervezeti csapatépítő napot közös önkéntes programnak, amely révén a kollégák egy munkanap keretében kóstolhatnak bele a jótékonyságba. Március 22-én a vállalat dolgozói a CHERRISK idei éves jótékonysági partnerénél, a Budapest Bike Maffiánál önkénteskedtek.

Egy közösen eltöltött önkéntes nap lehozza a jótékonyság élményét a stratégiák és Excel-táblázatok szintjéről a személyes tapasztalás szintjére. Mivel a társadalmi felelősségvállalás a missziónk és az üzleti modellünk része, magától értetődő, hogy a kollégákat is bevonjuk ebbe” – mondta el Kocsis Tamás ügyvezető.

A magyarországi nonprofit szervezetek, reagálva a forprofit szektor munkáltatói igényeire, egyre több és változatosabb csapatépítő programot kínálnak kiajánlható szolgáltatásként, amelyek - az önkéntesek bevonása mellett - fontos bevételi forrást is jelentenek számukra. A Budapest Bike Maffia által szervezett önkéntes nap során a CHERRISK munkatársai több mint 200 szendvicset és 80 adag lecsót készítettek budapesti hajléktalanszállók lakói számára, az ételadományt pedig a program végén az egyesület önkénteseivel közösen célba is juttatták. A programról készült videós élménybeszámoló ide kattintva érhető el.

Adó 1% felajánlásra és közös jótékonykodásra ösztönzi munkavállalóit a CHERRISK 

A május 21-i adóbevallási határidő közeledtével a CHERRISK kiemelt munkáltatói felelősségének érzi, hogy ösztönözze és segítse munkavállalóit az szja 1+1% felajánlásban. A vállalat belső tudásmegosztó eseményt és rendszeres emlékeztetőket is biztosít ebben az időszakban, amik célja, hogy a kollégák felismerjék az 1% támogatási forma fontosságát, megtalálják azokat a szervezeteket és ügyeket, amelyek mögé jó szívvel be tudnak állni, és további eszközöket is kapjanak a mindennapi, saját élethelyzetükhöz illő jótékonykodáshoz. A márciusi önkéntes nap is ezen törekvés része, amin keresztül a munkatársak nem csak közösen segítettek, hanem egyénileg is megtapasztalhatták az önkéntesség élményét, hogy később akár magánemberként is részt vegyenek hasonló programokban.