Karácsony Gergely a budapestiek pénzét költi pártpolitikai kampányra

karácsonygergely
Vágólapra másolva!
"Közpénzből nem folytatunk politikai kampányt! Ezt abból a pénzből tesszük, amelyet a pártok erre a célra megkapnak" – fogalmazott Ungár Péter, az LMP társelnöke nyilatkozatában, amelyben amiatt bírálta Karácsony Gergelyt, hogy pártpolitikai kampányához használja fel a budapestiek adóforintjait. A Metropol összeállítása szerint Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje pedig arra szólította fel Karácsonyt, hogy nyilatkozzon: 2026-ban nem indul ismét öncélúan miniszterelnöknek, nem használja "ugródeszkának" a budapestieket.
Vágólapra másolva!

Ungár Péter szerint a főpolgármester mára elfelejtette, amit LMP-sként még tudott: alapvető szabály, hogy közpénzt nem használhat fel öncélú pártpropagandájára. A Facebook (Meta) adataiból kiderült: Budapest főpolgármestere többször hirdetett a fővárosi adófizetők pénzén pártpolitikai témákban. 

Elképesztő pénzek az úgynevezett lakógyűlésre

A főpolgármester újabb Lakógyűlésötlete igen csak megterhelheti a csődközelben lévő főváros büdzséjét, de ez nem érdekli Karácsonyt, aki folytatja 4,5 éve tartó pazarló gazdálkodását. A Metropol szerint a főpolgármestert akkor sem állította le a Gyurcsány-gépezet, amikor 

néhány hónapja cégvezetőinek és tanácsadóinak osztott jutalmat, hitelből. 

2022.05.02. VIII. Kerületi Mol Bubi gyűjtőállomás megnyitója.
KarácsonyGergely
Karácsony látványos Facebook-posztokat tesz közzé, de közben nincs mögötte teljesítmény
Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu / Facebook

Vitézy Dávid szerint sem jó, hogy a budapestiek pénzét költi

A legutóbbi közgyűlésen a Fidesz-KDNP részéről elhangzott a kérdés: a választások után mi lesz Budapesttel, ugyanis a főváros gazdasági összeroppanása várható. Karácsony Gergely a feltett kérdésre nem válaszolt, ugyanakkor úton-útfélen belebotlik az ember pártpolitikai kampányának szlogenébe, amelyet szintén az adófizetők pénzéből finanszíroz. Ezt Vitézy Dávid szúrta ki, nem is hagyta szó nélkül:

a budapesti utazók utastájékoztatási információk helyett „Védjük meg Budapestet!” plakátokkal találkozhatnak a továbbra is légkondi nélkül közlekedő orosz metrókocsikban és más járműveken is. A főpolgármester-választási kampány kellős közepén a DK-MSZP-PM közös jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester közpénzből indított úgynevezett Lakógyűlést, a kormányzat Maxi-Dubaj tervei ellen

– fogalmazott közösségi oldalán Vitézy, hozzátéve: "Karácsony Gergely pontosan ugyanolyan plakátokkal és kérdőívekkel "védi meg a budapestieket a kormánytól"!".

Az állítólag nehéz helyzetben lévő fővárosi költségvetésből százmilliókat áldoz erre közpénzből. Ez minden, csak nem tisztességes kampány Karácsony Gergely részéről.

adomány, karácsonygergely
Karácsony hallgat az adományládikák nélküli "Tiszta kampányt Budapesten!" felhívásról, nem reagált
Fotó: Ripost

Ne használja ugródeszkának a budapestieket 

Szentkirályi Alexandra is nyilatkoztatná Karácsony Gergelyt, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szintén biztosítékot kér Karácsonytól, egy levelet küldött neki, amelyben egy nyilatkozat aláírására szólítja fel a főpolgármestert. 

Ideje világosan beszélni, miután számtalanszor cserben hagyta a budapestieket. A 2022-es választási kampányban ugródeszkának akarta használni a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson. Most, hogy a Gyurcsány-párttal való összefonódásukat a nyilvánosság előtt is beismerték, Karácsony Gergelynek ideje nyilatkoznia arról, hogy nem készül újra becsapni a budapestieket

– mondta videójában Szentkirályi Alexandra. Szentkirályi Alexandra nemrég elindította a Kamumétert, amelyben sorra számon kéri az 5 éven át semmit nem csináló Karácsony Gergelyen a 2019-es ígéreteit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK