Jogosítvány nélkül, lopott autóval okozott balesetet egy férfi

Vágólapra másolva!
Nem sikerült túl messzire jutnia annak a részeg férfinak, aki kihasználta, hogy éppen az autó mellett dohányzott egyik ismerőse Fonyódon. Gyorsan beugrott a kocsijába és elindult vele, majd egy parkoló autónak ütközött. Mint kiderült, jogosítványa sem volt.
Vágólapra másolva!

A férfi idén januárban különböző vendéglátóhelyeken alkohot ivott, majd Fonyódon – kihasználva azt, hogy a másik férfi éppen a kocsi mellett dohányzott – beült az egyik ismerőse autójába, amit a benne lévő slusszkulccsal el is indított. Ekkor az autó tulaja ugyancsak beszállt a kocsiba, az indítókulcsot viszont nem tudta visszaszerezni, így közösen indultak el vele.  A férfi Fonyód belterületén részegen hajtott úgy, hogy jogosítványa sem volt. Bár az autó tulaja többször is kérte a férfit, hogy álljon meg, ő ezt nem tette meg. Végül egy parkoló autónak ütköztek.

Az ellopott és megrongált autó. Fotó: Magyarország Ügyészsége

A rendőrök a férfit a részegsége miatt mintavételre a Siófoki Kórházba vitték.

Az  férfit végül halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, egyúttal egy év hat hónapra el is tiltották a vezetéstől.