Tipikus családon belüli bántalmazó a tomboló Magyar Péter a hvg-ben közölt rendőri jelentés szerint

Vágólapra másolva!
A bántalmazó minden eszközzel fenn akarja tartani a hatalmát a bántalmazott felett, akár azzal, hogy megfélemlíti, és azt mondja neki, hogy úgysem lesz sikeres a kitörési kísérlete – vélekedett egy klinikai szakpszichológus a bántalmazó személyiség tipikus jeleiről annak kapcsán, hogy Magyar Péter egy rendőrségi jelentés szerint nem engedte, hogy Varga Judit elhagyja a lakását, mondván, hogy a felesége nem mehet sehova, és nem viheti magával a gyerekeket sem, akik egyébként nem is voltak a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Rendőri jelentés is készült Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről, amelyet a HVG közölt, miután Magyar Péter a portálnak megtiltotta, hogy beszámoljanak róla, annak ellenére, hogy először nem tárták nyilvánosság elé, hanem őt keresték meg vele. Ebben az áll, hogy az akkori igazságügyi miniszter védelmét ellátó rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga Judit láthatóan félt, a hatósági jelenlét nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Próbálta elhagyni a lakást, amit a dokumentum szerint a férfi nem engedett, mondván, hogy a felesége nem mehet sehova, és nem viheti magával a gyerekeket sem, akik egyébként nem is voltak a helyszínen.

A férfi – a jelentés szerint – azzal fenyegetőzött, hogy Varga Judit majd megbánja még ezt, úgysem hisznek majd neki. „Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből” – fogalmazott.

A jelentés szerint a Varga Juditot védő rendőrrel is veszekedésbe keveredett Magyar Péter, de a nő a végül kiszabadult, a gyermekeihez a rendőrautóval ment egy másik lakásba, ahol a férje állítólag még másfél órán keresztül őrjöngött.

Egy tipikus bántalmazó az agresszív Magyar Péter?

„Úgysem hisznek majd neked" – tipikus családon belüli, bántalmazó szöveg Magyar Péter fenyegetőzése

Általánosságban a bántalmazó kapcsolatokra jellemző, hogy a bántalmazó két dologra törekszik: egyrészt a megfélemlítésre, másrészt az áldozat elbizonytalanítására – erről már Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus beszélt az Origónak.  A bántalmazó minden eszközzel fenn akarja tartani a hatalmát a bántalmazott felett, akár azzal, hogy megfélemlíti, és azt mondja neki, hogy úgysem lesz sikeres a kitörési kísérlete. Külön kitért Magyar Péter azon kijelentésére, hogy nem teregeti ki a családi szennyest. Erről azt mondta, a bántalmazott alapvetően mindig szégyent él meg, megalázást, kiszolgáltatottságot érez.

Amennyiben felmerül az a gondolat, hogy elmondja másoknak, mi történt vele, akkor úgy érzi, »kiteregeti a családi szennyest«, és ez rá fog rossz fényt vetni.

A bántalmazó azt mondja az áldozatnak, hogy úgysem hisznek majd neki, csak lejáratja magát, ezért hiába kér segítséget – fűzte hozzá.