Magyar Péter, a sértődött exférj a baloldal forgatókönyve szerint provokál

Vágólapra másolva!
Magyar Péter azért indított bosszúhadjáratot a kormány ellen, mert elvesztette volt felesége által szerzett állásait. Most a sértődött exférj számos megbotránkoztató javaslatot tett, ezeket viszont nem ő találta ki, hanem a régi baloldali forgatókönyvekből merített ihletet.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla, hogy Magyar Péter már hete óta egy olyan „jogállamisági javaslattal” hergel, amely alapján Magyarország csatlakozna az Európai Ügyészséghez, menesztené a kétharmaddal „bebetonozott pártfunkcionáriusokat”, leváltaná az Állami Számvevőszék és a KEHI vezetését, de az alkotmánybírákat, a főügyészt, valamint a köztársasági elnököt is eltávolítaná. Nem meglepő, hogy ezen botrányos javaslatok nem érintik az egyes bírósági szervek vezetőit, hiszen mint kiderült, Magyar Péter tüntetést szervező anyja az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese.

Azonban az exférj által bemutatott ötleteket nem ő találta ki. Még 2013 márciusában az MSZP kezdeményezésére a Demokratikus Koalíció, és mások mellet a Bajnai Gordon és Juhász Péter vezette Együtt 2014 Választói Mozgalom, folytattak egyeztetést a "jogállamiság és a demokrácia helyreállításáról".

Itt került elő többek között annak az ötlete., hogy a köztársasági elnököt megfosztanák a törvénykezdeményezési és országos népszavazás kezdeményezési jogától, valamint megvonták volna a köztársasági elnöknek azt a jogát is, hogy feloszlassa az Országgyűlést abban az esetben, ha az nem tudja az adott évre vonatkozó költségvetést elfogadni a tárgyév március 31-i napjáig.

magyarpéter
Magyar Péter, a sértődött exférj 
Fotó: Szollár Zsófi / Index

Emellett meg akarták szüntetni a a „kormányozhatóságnak a minősített többség követelményéhez kötött (sarkalatos) tárgykörök meghatározásával felállított korlátait”, ami arra utal, hogy nem bíztak a kétharmad megszerzésében. Egy trükkel így a sarkalatos jogszabályba foglalták volna többek között a családok védelmét, a nemzeti vagyon megőrzését, az állam kizárólagos tulajdonának és kizárólagos tevékenységeinek körét.

Ebből tisztán látszik, hogy az exférj a botrányos ötleteket nem maga találta ki, hanem a baloldali forgatókönyvet vette elő.

A sértődött exférj amiatt vált árulóvá, mert elvesztette a volt felesége által megszerzett állásokat, így úgy döntött, hogy bosszút áll a kormányon. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint 

„az árulók gyakran próbálják azzal magukat igazolni, hogy a saját tettüknél jóval jelentőségteljesebb események részeseihez, jelen esetben Nagy Imréhez, vagy Görgey tábornokhoz hasonlítják magukat. A judási vagy brutusi párhuzam is aránytalan lenne, de lényegét tekintve közelebb állna Magyar személyiségéhez. Ezek súlyos aránytévesztést mutatnak, ugyanakkor összeköthetőek azzal a szorongással, amit a szakpszichológusok az áruló lelki folyamataival kapcsolatban hangsúlyoznak”.

Kiemelte, hogy Magyar Péter árulóként túl akar élni, fenn akarja tartani az érdeklődést az adott területen, és ez most történetesen a politika, de ehhez kell egy szintet hozni, amire az exférj képtelen. 

Így hamar kiderülhet róla, hogy ő nem a harmadik erő, csupán egy harmadosztályú hordószónok.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető politikai elemzője is azt emelte ki közösségi oldalán, hogy Magyar Péter egy ismerős műsornak a szereplője. Két évvel ezelőtt még Márki-Zay Pétertől remélte a hőn áhított kormányváltást a baloldal, most a sértődött exférjt tolják előre a baloldaliak és várják tőle a csodát.