Kocsis Máté: Az országot meg kell óvni Gyurcsány Ferenctől

Fidesz-KDNP tájékoztató, Esztergom, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezető, sajtótájékoztató, esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünete, 2023. 09. 21.
Simicskó István és Kocsis Máté sajtótájékóztatót tart a Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében 2023. szeptember 21-én
Vágólapra másolva!
Az illegális bevándorlásról, a baloldali ellenzékről és Karácsony Gergely főpolgármester botrányos ügyeiről is beszélt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a HírTV Napi aktuális című műsorában.
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióvezetője a beszélgetés elején az illegális bevándorlás kapcsán elismerését fejezte ki azoknak az embereknek, akik védik a magyar határt, nem beszélve arról, hogy az ott járőrözők komoly veszélynek is vannak kitéve, hiszen az egyre több az olyan hír, hogy rálőnek a magyar határon szolgálatot teljesítő rendőrökre.

Egészen brutális fordulatot vett a migrációs helyzet a magyar határon és ezért köszönet a média azon munkatársainak is, akik ezt bemutatják, az a sok száz hazafi, aki őrzi Magyarországot minden elismerés felett áll és hősiesen küzdenek - tette hozzá.

Kocsis Máté emlékeztetett, az, hogy most már éles gépkarabélyokkal lőnek egyik országból a másikba, emberéleteket veszélyeztetnek - írja a HírTv oldala.

A politikus leszögezte, az tény, hogy egyetlen honfitársunk sem veszítheti életét, amiatt, hogy őrjöngő és erőszakos migránsok megpróbálnak betörni.

Ezeket kéri Brüsszel a magyar kormánytól

A frakcióvezető kifejtette, Magyarország egy gazdasági típusú támadás alatt áll. Úgy fogalmazott, a brüsszeli népek úgynevezett országspecifikus ajánlásokat fogalmaznak meg.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Olyan emberek, akiket soha, senki nem választott meg, leírják, hogy szerintük, mit kellene Magyarországon csinálni.

A kormány nemrégiben kapott egy ilyen levelet és Kocsis Máté tájékoztatása szerint a következők állnak benne:

  • azt kérik a brüsszeliek, hogy ne legyen Magyarországon rezsicsökkentés
  • meg akarják mondani, hazánk honnan vegye a gázt
  • kérik a kamatstop eltörlését
  • ajánlják a multikat védő intézkedéseket
  • Brüsszel szerint az ukrán gabonának teret kell engedni

Gazdasági szempontból, mind be akarnak avatkozni, olyan ügyekben, amelyek egyébként nemzeti hatáskörbe tartoznak - mutatott rá.

Kocsis Máté a kulturális támadások közé pedig az LMBTQ-propaganda térnyerésére hívta fel a figyelmet. Hozzáfűzte: ugyanebbe a kulturális erővel való visszaélésbe sorolható bele az, hogy a migránsoknak utat engednénk, az egész egy agyrém.

"Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire"

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy a parlament őszi ülésének első napján Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök kijelentette, csak felesége jövőbeni kormánya a megoldás mindenre, a Fidesz frakcióvezetője elmondta,

Gyurcsány semmi újat nem mondott, ő a főnök, a balodalon egy valamirevaló párt van, mégpedig az övé, de amikor azt mondja, hogy a haza vigyáz majd a polgáraira, akkor a fiatalabbak olvassanak utána, az idősebbek pedig emlékezzenek, milyen volt az, mikor az ő idejében a haza vigyázott a polgáraira.

Sorolta,

  • a 13. havi bér elvétele
  • a 13. havi nyugdíj elvétele
  • a családtámogatások megvonása
  • a csőd szélére sodorták az országot
  • akinek ez nem tetszet, azt megkardlapozták, lovasrohamozták és volt, akinek a szemét is kilőtték

Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire - tette hozzá.

Arra, hogy egy bizarr jelenet is lejátszódott a parlamenti ülés hétfői napján, ami a momentumos Gelencsér Ferenchez volt köthető, Kocsis Máté úgy reagált, neki az a baja, hogy nincs szerencséje, amikor gondolkodni próbál.

Teljes beszélgetés: