HírTV reggeli Napindító ajánló

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk a HírTV reggeli Napindító című műsorának holnapi tartalmát. Az adás segít képbe kerülni a legaktuálisabb közügyekkel.
Vágólapra másolva!
  • Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő friss hírekkel jön az orosz-ukrán háborúról.
  • Eszterhai Viktor kutatási igazgató, a Külügyi Intézettől elemzi Kína helyzetét, szerepét és gazdaságát. Beszélhetünk-e a kínai gazdasági modell végéről? Mennyire kapcsolódnak a mostani gazdasági problémák össze a demográfiai válsággal? Megelőzhet-e Kína valaha az amerikai gazdaságot?
  • Dunda György a legfrissebbek jön Kárpátaljáról.
  • Balázs János, Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima- és Junior Prima-díjas, érdemes művész, az MMA rendes tagja és Szentpáli Roland, többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző mesélnek az MVM ZENERGIA – jótékonysági koncertről, aminek a négy évszak a témája. Az MVM idén nyolcadik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA egyedülálló koncertjét, amelyen találkozik a zene, az irodalom, a tánc, a vizuális élmény és a jótékonyság, valamint a klasszikus zene más műfajokkal. Az idei eseménynek a budapesti Müpa ad otthont 2023. szeptember 2-án, szombaton 18:30-tól. Békéscsabán, Győrben és Szekszárdon is várják az érdeklődőket, akik óriáskivetítőn tudják megtekinteni a koncertet élőben, ingyenesen. Az élő közvetítést megelőzően különleges kiegészítő programokkal is készülnek, amelyekről az mvmzenergia.hu oldalon lehet tájékozódni. Az MVM ZENERGIA koncert varázslatos hangulatáról Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar gondoskodik, Szabó Soma vezényletével. A koncert programja „a négy évszak" tematika jegyében született, így az este során az évszakokhoz kötődő, jól ismert klasszikus zeneművek, jazz és pop slágerek, valamint megzenésített versek hangzanak el erre az alkalomra készült, egyedi átiratokban, olyan előadókkal, akik még sosem álltak együtt a színpadon. Az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző felel. A zenei műsort egyedi vizuális élmény teszi idén is még emlékezetesebbé, amelynek megálmodója Nagy Viktória, az MVM ZENERGIA vizuális rendezője.
  • Duró Zsuzsa gyermekpszichológus beszél a Bullyingról.
  • Juhász Milán az Állatkertek Éjszakája és a Richter Safari Parkról tudósít.
  • Szilágyi Jenő a 200 éves fürdőfesztiválról mesél.
  • Prima Primissima díjas magyar jazz-zongorista, énekes, dalszerző, előadóművész a Sólet Fesztiválról és ottani koncertről beszél.