Vágólapra másolva!
A kazulán a feltámadt Krisztus mellett a Dunát látni, a katolikus egyházfő látogatására tervezett miseruhát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke a Ripostnak mutatta meg. Pénteken, április 28-án érkezik hazánkba Ferenc pápa, aki a Kossuth Lajos téren tart majd misét.
Vágólapra másolva!

Fecske Orsolya festőművész apáca tervezte a ruháját.

A liturgikus öltözék központi szimbóluma a feltámadt Krisztus alakja, hiszen húsvéti időben járunk" – mondta Sebő Balázs, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke és kitért arra, hogy ennek a miseruhának fehérnek vagy aranynak kell lennie, ellentétben a nagyböjtben és adventben használatos lilával, illetve az év többi időszakában hordott zölddel.

Ferenc pápa új budapesti miseruhája Fotó: Ripost

"A Szentatya kérésének megfelelően a látogatása logója is a folyóhoz, és az azt átívelő hidakhoz kapcsolódik. Ez az ábra, a Lánchíd sziluettje a miseruha alján is megjelenik. A körvonalakban kivehetőek a Vatikán fehér és arany színei, illetve a magyar nemzeti trikolór" - tette hozzá Sebő Balázs.

Mivel rövid idő alatt 900 darabnak kell elkészülnie belőle, hogy a misét meghallgató papok és püspökök is kaphassanak egyet, a kazulát Olaszországban készítik. Ferenc pápa ruhája egyébként különbözik a többitől.

Ez selyemből készül, és nem festett, hanem hímzett ábrák díszítik.

A ruhát itt nézheti meg.