Kubatov Gábor szerint mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye

A nagy Fradi lemez: a zene ereje” album bemutatója, 2022. szeptember 13. Kubatov Gábor, az FTC elnöke, 
Joós István, a Magneoton Music Group vezérigazgatója, Lotfi Begi, dj. és producerTamást, dj. Juniort, Patak
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke
Vágólapra másolva!
Budapest vezetését csak a belváros érdekli, emiatt a főváros több részre szakadását is elképzelhetőnek tartja Kubatov Gábor. A hirado.hu-n szombaton megjelent interjújában a Fidesz pártigazgatója úgy fogalmazott: a hétvégi, jászberényi választáson a szavazók arról is dönthetnek, hogy egy helyben elismert, közösségépítő jelöltet vagy egy "külföldről finanszírozott konfliktusgenerátort" akarnak a város élén.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unióban kibontakozó korrupciós botrányról szólva Kubatov Gábor elmondta, most köszön vissza az a brüsszeli hozzáállás, amely gyakorlatilag nem tűri az ellenzék létezését, egy normális, működő demokráciában ugyanis szükség van az ellenzékre az ellenőrzés és kontroll lehetősége miatt.

- fogalmazott.

Mint kiemelte, ilyenkor különösen fontos lenne a nyilvánosság, a média szerepe, ám a nyugati média túlnyomó része a baloldalhoz lojális.

A pártigazgató emlékeztet: az Unióban gyakorlatilag teljesen elfogadott volt, hogy lobbistákon, cégeken keresztül kenőpénzzel vagy más eszközökkel befolyásolni tudták a döntéseket. "És ezeknek a pénzeknek egy része elvezet - nem is Európából, hanem úgy tűnik, hogy Amerikából - a magyar ellenzékhez is" - jegyezte meg.

Ennek azonban megvannak a veszélyei - figyelmeztetett: az üzletemberek többnyire nem nagylelkűen adakoznak, hanem egyszer majd kérnek valamit cserébe, és aki ezeket a pénzeket elfogadja, annak majd meg kell fizetni az árat. Márki-Zay Péter azonban maga beismerte, hogy "súlyos dollármilliókat" fogadtak el külföldről - emlékeztetett.

Kubatov Gábor szerint mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kubatov Gábor az ellenzék eredménytelenségét részben annak tulajdonítja, hogy a külföldi pénzek jelentős részét ellopták, hiszen senki sem tudta ellenőrizni a felhasználásukat.

A magyar pártfinanszírozás nem kevés forrást biztosít a frakcióknak, a pártoknak és a pártalapítványoknak pontosan azért, hogy a határokon kívülről ne lehessen befolyásolni a politikai formációkat. Viszont itt nagyon szigorú szabályozás és elszámolás van, nem úgy, mint a külföldről jövő pénzek esetében - mutatott rá.

Kubatov Gábor hangsúlyozta: ezzel szemben a Fideszben nem egy pártot, hanem egy közösséget építenek. "A polgári jobboldal egy olyan összetartó közösség, egy karakteres, kiváló miniszterelnökkel az élén, ami Európában is egyedülálló" - fogalmazott.

A siker másik titka, hogy a Fidesz egy évtizedek óta jól működő szervezet - jegyezte meg.

Hozzátette: "ami megkülönböztet minket a politikai ellenfeleinktől, hogy nekünk nem a hatalom a fontos, nem ez a cél, ez csak egy eszköz ahhoz, hogy egy jó országot építsünk minden magyar ember számára. Ezzel szemben viszont a baloldal egészen mást akar, ott semmi mást nem látok, csak azt, hogy pozícióra vágynak és a Skoda-kulcsokra".

Kubatov Gábor szerint ugyanakkor az ellenzéki sikertelenségéhez hozzájárult a 2019-ben vezetésük alá került települések, köztük a főváros teljesítménye. "Mérhetetlenül riasztó képet látunk" - értékelt.

Kubatov Gábor hangsúlyozta: ezzel szemben a Fideszben nem egy pártot, hanem egy közösséget építenek. "A polgári jobboldal egy olyan összetartó közösség, egy karakteres, kiváló miniszterelnökkel az élén, ami Európában is egyedülálló" - fogalmazott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A pártigazgató kitért a vasárnapi jászberényi polgármester-választásra is, kiemelve: a jászsági település élére 2019-ben "egy olyan konfliktusgenerátor került, mint a mostani polgármester, aki miatt félelem és rettegés van Jászberényben, mert szinte személyi kultuszt épített ki maga körül".

- mondta el.

Kubatov Gábor kiemelte: a mostani polgármester azt is elismerte, hogy kapott pénzt Márki-Zay Pétertől, aki pedig elmondta, hogy külföldről jöttek a pénzek.

Mint hozzátette, a jászberényiek látják, hogy most egy normális, lokálpatrióta, szerethető polgármester kezébe adhatják a város vezetését, aki véget akar vetni a konfliktusoknak, békét akar és közösséget szeretne építeni.

Márki-Zay Péterről szólva Kubatov Gábor elmondta, a hódmezővásárhelyi polgármester személyisége meglehetősen zavaros, az ő személye mégis csak másodlagos, mert a baloldalon Gyurcsány Ferenc a vezető. Bármit is akarnak a baloldalon, ahhoz a legvégén Gyurcsány Ferenccel kell megállapodni - hangsúlyozta.

A pártigazgató kitért Budapestre is, hiányolva Karácsony Gergely főpolgármester teljesítményét.

- fogalmazott.

További problémaként jelölte meg, hogy a főváros vezetése úgy gondolkodik, Budapest csak a belvárosi részből áll, pedig Budapest adóforintjainak túlnyomó részét a külső kerületekből szedik be, amit aztán a belvárosban költenek el.

Az országgyűlési választások eredményén is látszott: a külvárosi emberek pontosan érzik azt, hogy ki vannak fosztva, hogy az ő kerületük nem fejlődik, miközben a belvárosra irdatlan pénzeket költenek el - emelte ki.

"És ha ez így megy tovább, akkor egyre inkább fel fognak erősödni azok a hangok, amelyek a Budapesttől való elszakadást javasolják ezeknek a kerületeknek, ugyanis egész egyszerűen sokkal jobban megéri önálló településként működni, mint a főváros részeként" - mondta el a hirado.hu-nak adott interjúban Kubatov Gábor.