Blikk: 40 milliós önkormányzati megbízást kapott korábban Rákay Philip cége

Vágólapra másolva!
Rákay Philip, az M1 intendánsának cége 2008 és 2010 között 41 millió forint értékben kötött tanácsadói szerződéseket a Fejér Megyei Önkormányzattal - írja a Blikk. Az ügyben korábban ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés miatt indult eljárás, amelyet megszüntettek.
Vágólapra másolva!

Milliós kommunikációs tanácsadói szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok Rákay Philip cégével az elmúlt években - írja csütörtöki számában a Blikk. Az újság azt állítja, hogy olyan hivatalos dokumentumokhoz jutott, amelyek szerint a Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér megyei önkormányzattól áfával együtt 41 millió forintot kapott.

A Contact a Blikk szerint 2008 és 2010 között havi 600 ezer forint plusz áfa megbízási díjért dolgozott az önkormányzatnak, de a megye öt másik, milliós nagyságrendű szerződést kötött az M1 intendánsának cégével. A Contact 2009 októberében az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos kommunikációs feladatokért 5,6 milliót kapott az önkormányzattól, valamivel később a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium felújítására kiírt pályázathoz kapcsolódó kommunikációért pedig 2,5 milliót - írja a Blikk.

A szerződések kapcsán hűtlen kezelés miatt korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen dr. Helmeczy László jogász. A nyomozást megszüntették, Helmeczy állítása szerint hamarosan pótmagánvádra viszi az ügyet. A Blikk megpróbálta megszólaltatni az ügy szereplőit, de az MTV-nél azt mondták, hogy Rákay akkoriban még nem volt a munkatársuk, ezért ők nem illetékesek, és a Fejér Megyei Önkormányzat sem akart nyilatkozni az ügyben, Rákayt nem érték el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!