<P class="MsoNormal">Kéményeket és fákat rombolt a szél

Vágólapra másolva!
A viharos erejű szél fákat, kéményeket döntött ki, villamosvezetékeket rongált meg hétfőn. A tűzoltókat keddre virradó éjjel 13 esetben riasztották, komolyabb anyagi károkról, személyi sérülésekről nem érkeztek jelentések. Pest megyében a sok esővíz, Fejérben szintén a szél okozott gondot, itt életveszélyesen megrongálódott egy családi ház. 
Vágólapra másolva!

Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt 13 esetben riasztották a keddre virradó éjszaka a fővárosi tűzoltókat - közölte a tűzoltóság szóvivője. Molnár Péter szerint az éjszakai szél ugyan erősebb volt, mint előző nap, de mivel folyamatosan volt elmaradtak a fákat kicsavaró széllökések.

"Amíg vasárnap 40 esetben, főleg a XVI. és a XVIII. kerületben folyt kárelhárítás, addig hétfőn éjszaka az egész fővárosban akadt dolga a tűzoltóknak" - közölte Molnár Péter az MTI-vel. A szóvivőnek számottevő anyagi károkról, személyi sérülésekről nincs tudomása. A Havaria Press értesülései szerint Kőbányán három autóra dőlt rá egy fa, a XI. kerületben pedig épületdarabok hullottak az utcára.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta, hogy főként Pest megyében okozott nagyobb károkat a vihar. Monoron például másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el, mert az esővíz pincéket és alacsony fekvésű útszakaszokat öntött el.

Fejér megyében életveszélyesen megrongálódott egy lakóház a keddre virradóan tomboló, erős szélben; idős lakója éjszaka a szomszédoknál talált menedéket - tájékoztatta az MTI-t Pavelcze László, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője.

Az erős szél megbontotta a Seregélyes-Szőlőhegyen álló öreg családi ház tetőszerkezetét, a gerendákat alá kellett dúcolni. A fedél nélkül maradt idős asszony elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. Fejér megyében több helyen ágakat tördelt, fákat döntött le, tetőcserepeket sodort el a viharos szél, amely még kedd reggelre is alig csillapodott. A károk felmérése a biztosítótársaságok szakembereinek bevonásával megkezdődött.

Korábban:

Felhőszakadás és dugó