Táncoslányokra költötte az anyja Rolls-Royce-ának árát egy fiatal férfi

Vágólapra másolva!
Börtönbe kerül az a szingapúri férfi, aki úgy szerzett pénzt éjszakai klubbokban felhalmozott adósságainak rendezésére, hogy édesanyja nevében több mint 600 ezer dollárért eladta annak két luxusautóját. Csakhogy erről a tulajdonos nem tudott, a férfi egyszerűen aláhamisította az alárírásait a papírokon.
Vágólapra másolva!

12 hét börtönbüntetésre ítélte Szingapúrban a bíróság azt a 33 éves férfit, aki gazdag édesanyja aláírását hamisította az adásvételi papírokra, és összesen 614 ezer amerikai dollárért (kb. 220 millió forint) eladta annak Rolls-Royce Dawn 6.6 V12 típusú luxusautóját, és egy szintén értékes Mini Cooper SE-t.

A képen egy Rolls-Royce Dawn:

image

Drága ruhákba öltöztette a táncoslányokat

A csalás még 2022 augusztusában történt. A férfi egy autókereskedőnek adta el a kocsikat. Amikor az aláírásra került a sor, egyszerűen a papírokra hamisította a tulajdonos, azaz az anyja aláírását, arra hivatkozva, hogy az külföldön tartózkodik. A kereskedőnek gyanús lett a dolog, ám hiába hívta a férfi által az anyjához megadott telefonszámot, átverték. Azon ugyanis a férfi tajvani ismerőse vette fel, aki magát az anyjának hazudva erősítette meg az autók eladását.

Kiderült: 

a férfi jelentős adósságot halmozott fel éjszakai klubokban, különösen a táncoslányok megajándékozására költött sokat.

Némelyiknek maga vásárolta meg a fellépőruháit.

Az adásvétel részeként a férfi 110 ezer dollárt kapott a kereskedőtől a vételár első részleteként. Az autókat átadta, a pénz nagy részéből pedig tartozásait rendezte. 

Ám a különös ügy itt nem zárult le. Az autók tulajdonosa, azaz a csaló édesanyja később feljelentést tett a rendőrségen.

dancing, dancer, táncoslány, night club
Éjszakai klubbokban, táncoslányok miatt halmozott fel adósságot egy szingapúri fiatalember (illusztráció)
Fotó: AFP / 2012 Brendan Smialowski

Megbocsátó anya

A bírósági eljárásban a férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy az anya korábban a férfi rendelkezésére bocsátotta az autókat, hogy az "úgy használja őket, amikor és ahogyan arra szüksége van." Nagyjából a hamis adásvétel után egy év múlva az autók tulajdonosa, azaz az édesanya, visszafizette a fia által korábban átvett részletet a kereskedőnek, és visszakapta autóit. Megpróbálta a rendőrségi eljárást is leállítani, de ekkor már bírósági szakaszban volt az ügy.

Végül a bíróság, tekintettel arra, hogy az anya időközben megbocsátott a fiának, végül mindössze 12 hetes, letöltendő börtönbüntetést szabott ki a férfira 

– írja a Business Insider bírósági dokumentumokra hivatkozva.