Az orosz részvénypiac tart Putyin győzelmétől

Vágólapra másolva!
Az oroszországi részvénypiacok pesszimistán reagáltak a vasárnapi parlamenti választások előzetes eredményeire. A hétfői nyitáskor a részvények árfolyama átlagosan 1,5-3 százalékkal esett a pénteki záróárakhoz képest. A bankközi devizapiacon a dollár árfolyama is esésnek indult a rubelhez képest - írja az Interfax hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Elemzők szerint a csökkenés annak tudható be, hogy a befektetőket aggasztja az esetleges erős jobboldali ellenzék nélkül maradó parlament. Az előzetes eredmények alapján valószínűsíthető, hogy a jobboldal kiszorul a dumából, ami az árfolyamok további visszaesését eredményezheti. A nyugat-európai részvénypiacok reakciója a legtöbb szakértő szerint ugyanakkor vegyes lesz.

Ennek ellenére a szakértők úgy vélik, hogy a spekulatív hangulat nem tart hosszabb ideig, és a piac érzéketlen marad a parlamenti választásokra.

Az orosz bankközi devizapiacon a dollár árfolyama is jelentős eséssel reagált a vasárnapi eredményekre. A dollár árfolyama hétfőn reggel 10 kopejkás esés után 29,54-29,55/rubel volt Moszkvában - írja az Interfax hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!