Véget ért a szlovák vasutassztrájk

Vágólapra másolva!
Miután február 3-án 23 órától lemondták a szlovák vasutas-sztrájkot, a vonatforgalmat megindították Magyarország és Szlovákia között. A vasúti közlekedés a mai nap folyamán normalizálódik, de kisebb késésekkel még számolni kell napközben - derül ki a Mávinform tájékoztatójából.
Vágólapra másolva!

A Budapest és Prága között közlekedő Pannónia expressz, illetve a Polónia Budapest-Varsó-Budapest között, valamint a Keleti pályaudvarról Pozsonyba induló gyors, illetve a Győr-Pozsony közötti személyszállító vonatok - a menetrend szerint - Rajka átmenetben immár az eredeti útvonalon közlekednek.

A Keleti pályaudvar-Komárom-Pozsony közötti, közvetlen összeköttetést biztosító személyvonatok is járnak. A nemzetközi vonatjáratok közül a Comenius Budapestről még nem indult el a mai napon Prágába, a Báthory nemzetközi vonatot viszont már elindítják Budapestről, a Nyugati pályaudvarról 19 óra 25 perckor. A Báthory Varsóból ma még nem érkezik meg Budapestre. Menetrend szerint 8 óra 44-kor kellene befutnia a Nyugati pályaudvarra. Az Amicus vonatpár már menetrend szerint szállítja az utasokat.

A Budapest-Somoskőújfalu határátmenetben közlekedő vonatok is közlekednek már a mai napon, csakúgy mint a Budapest Nyugati pályaudvar-Szob-Párkány közötti vonatok. Bánrévén, Hidasnémetiben és a sátoraljaújhelyi határállomáson is beállnak a menetrendbe a kishatárforgalomban közlekedő nemzetközi személyvonatok.

A reggeli Cracovia gyorsvonat, illetve a Hernád InterCity még csak Hidasnémeti és Budapest Keleti pályaudvar között közlekedik a mai napon, a Rákóczi pedig ismét a menetrend szerint, a teljes útvonalon visszaáll a menetrendbe.